"Jag är vaccinerad, så jag skiter i det jävla munskyddet!!"

Allmänt / Permalink / 0
Ännu ett inlägg i debatten om munskydd. Tjatig? Ja det kan du ge dig fan på. Allt fler kunder har vaccinationen som ursäkt för att inte använda munskydd. Vaccin som vi har fått tidigare som till exempel mot påssjuka, mässling och röda hund är heltäckande, dvs att man inte kan få sjukdomen när man väl är vaccinerad. Så har det alltid varit. Många sjukdomar är utrotade tack vare vaccin som till exempel smittkoppor. Vi är helt enkelt vana med att vaccin skyddar mot sjukdom. Men vi får ta att tänka om där när det gäller vaccin för covid-19. Vi kanske till och med få vara beredda på att ta det varje år som säsongsinfluensan eller vartannat år. Det skyddar ju inte mot sjukdomen. Det skyddar mot att bli allvarligt sjuk i covid-19. Du kan fortfarande bli sjuk och framförallt du kan fortfarande smitta andra. Jag önskar att Anders Tegnell satt i min taxi och berättade för alla som kliver in och inte vill ha munskydd hur det egentligen ligger till.
 
Men nästa vecka kan jag också skita i munskydd för då får jag min första spruta. 
 
Imorgon är det Mors Dag. Tänk lite extra på era mammor. Ge henne en kram och tala om hur mycket du älskar henne. Skäm bort henne. Riktigt ordentligt. En dag är hon borta. Inga mer kramar, Inga mer säga att jag älskar henne, Inga mer samtal när man behöver råd eller bara prata av sig. Ingen att ringa till som säger att allt kommer att bli bra. 
 
Jag kommer att plocka liljekonvaljer i Semla där min älskade mamma växte upp, där vi alltid plockade blommor till examen, och sätta på hennes grav. Där jag alltid plockade en bukett till mamma medans hon levde. Minnena finns kvar men inte min älskade mamma. 
 
Ta hand om era mammor en dag finns hon inte mer.
 
Visa källbilden
Till top