Hold my crown while I finish my chemo

Allmänt / Permalink / 0
 
Hej igen. 
 
OBS !!!! KÄNSLIGA LÄSARE VARNARS FÖR MINDRE TREVLIG BILD PÅ FANSKAPET LÄNGRE NER I INLÄGGET !!!!
 
Som ni kanske kommer ihåg så skrev jag att jag skulle få min första omgång cellgifter i förra inlägget. Och det har jag fått. Jag får något som heter CAPOX, en kombination av Kapecitabin och Oxaliplatin.
 
Oxaliplatin är ett dropp som jag får en gång i början av varje kur var tredje vecka.  Den får jag på Onkologen i Västerås. Det tar två timmar att få det. Det har funkat bra förutom några få biverkningar. Till exempel så känns det som om det blir ett lock i halsen när jag dricker något som är kallare än ljummet. Men det brukar bara sitta i en eller två dagar efter droppet så det är hanterbart. Det ska tydligen bli samma effekt när det blir kallt ut. Ser i vanliga fall inte fram emot att det blir kallare och jag set inte mer fram emot det nu. Magen blir lite upprörd också. Cellgifter dödar ju inte bara dåliga saker i kroppen utan också en del bra saker som till exempel tarmludd. Men efter en vecka är det tillbaka och magen blir lite gladare. En annan mindre trevlig biverkning är att fingrarna känns som om de somnar. Tänk er att det är den absolut värsta variant av att en kroppsdel somnar, så där när det känns som en miljon nålar sticker i till exempel foten. Så får jag i fingrarna. dock mest på vänster hand och i lill- ring och långfingret. Som tur är blir det bättre när jag rör på fingrarna och det klingar av efter 1-2 veckor. Men den mest jobbiga biverkningen är att jag kan inte ta i något som är kallt. Och det behöver inte vara jättekallt. Efter första omgången dropp åket jag och handlade och körde ner handen i en frysdisk och skulle ta upp en sak, men den släppte jag jävligt fort. Det känns inte bara jättekallt utan satans-helvetes-jävla skitkallt. Riktigt okul. Och det är ganska många gånger under en dag som man tar i något som är lite kallt. Jag funder på att inhandla ett par tunna bommulshandskar och sälla mig till häxornas förbund (Ni som läst Roald Dahl bok Häxorna vet vad jag pratar om. Om ni inte vet vad jag menar så läs den boken. Det är en barn/ungdomsbok men den är helt klart läsvärd om man har barnasinnet kvar).
 
När droppet är klart så blir det tabletter, Kapecitabin, två gånger om dagen i 2 veckor. Biverkningen av tabletterna som jag känner av är att slemhinnan i munnen blir påverkad. Vilket betyder att det mesta jag stoppar i munnen har en lätt smak av metall. Inte så kul. Så jag äter bara saker som jag vet att jag tycker om. Nu är jag inne på omgång två av totalt åtta omgångar och nu har en annan biverkning dykt upp, en känsla av lätt illamående. Det känns som om maten står mig upp i halsen och illamåendetabletterna hjälper ytterst lite. Det som hjälper är att småäta, och det är ju väldigt nyttigt men det är bara att gilla läget. 
 
Bilden i början är en t-shirt som Tina-Lena Lund har fixat åt mig. På framsidan är det ett mörkblått cancerband som står för tjocktarmscancer och under står det KRIGARE. De som gillar hockey vet vilket lag jag hejar på i SHL. 💙🤍💙
 
En biverkning av min mindre älskade PICCline är blodproppar. Jag ska lägga om den en gång i veckan och när jag var till onkologen fö två veckor sedan upptäckte de att jag förmodligen hade en propp eller trombos som det så fint heter nedanför PICClinen.Proppar är en vanlig biverkning vid PICCline. Jag trodde att det var för att jag hade börjat träna armarna (gäddhänget) på gymmet men så var tydligen inte fallet. Blev skickad på ultraljud av armen och det var en propp. Sen bar det av till medicinakuten och en röntgen av lungorna och det visade sig att jag hade två små proppar långt ut i lungorna. Abra Kadabra så blev jag inlagd över natten och fick med mig lite blodförtunnande sprutor hem. Så nu ser jag ut som om jag har slagit mig både här och där, mer än vanligtvis. 
 
NU KOMMER DEN MINDRE TREVLIGA BILDEN PÅ FANSKAPET !!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag har ju lite sjukliga böjelser när det gäller saker som händer i min kropp (och andras också för den delen). Så vad gör en nyfiken individ som jag, jo jag begär att få ut bilderna som läkaren tog när han gick in bakvägen där i mitten på mars och kom underfull med varför jag hade ont i magen. Det som är lite rödare är, mina damer och herrar, FANSKAPET. Min tumör som satt på  min vänstra sida strax under revbenen i tjocktarmen. Min maligna tumör i colon transversum.
 
Lite goda nyheter kan vara på sin plats efter FANSKAPET. I onsdags var jag på magnetröntgen av min lever. Det kommer jag att genomgå var tredje månad nu under det första året och sedan var sjätte månad år två. Röntgen visade ingenting nytt i levern. 
 
Sen har min älskade lilla son fyllt 20 år. Vete fan hur det gick till. 
 
 
Puss, Kram och nyp i stjärten. Var rädda om varandra.
Till top