Planen höll !!

Allmänt / Permalink / 1
I måndags på eftermiddagen var det dax för provtagning och inskrivning på avdelningen. Lite mat, en dusch OCH en naveltvätt. Sen var det bara att invänta tisdagen som innehöll annu en dusch, annu en naveltvätt och sen ner till operation. Dom satte en ryggbedövning eftersom jag skulle få smärtstillande genom den efter operationen. Sen fick jag sova ett par timmar. Den här gången var det igen titthålsoperation utan de öppnade mig från mellangärdet till strax under naveln. Jag vet inte hur länge operationen tog, men jag vaknade till på uppvaket vid 17-tiden. Fick några mackor och näringsdryck. Det känns som om jag har ätit mig igenom den här veckan. 
 
Onsdagen bestod av mat, ronden, mat, ställa mig upp och gå ut till korridoren och vända och mat. Läkaren hade bara goda nyheter. De hade fått bort det de ville få bort med god marginal. Och stomin var igenlagd. Så nu har jag inte någon stomi längre. Det känns jättekonstigt att inte längre ha påsen på magen. Nu är det bara att hålla tummarna att jag inte får några komplikationer efter operationen så att de behöver sätta tillbaka den. Smärtlindringen fungerade klockrent. Visst kändes det att de hade skurit i mig, men igen smärta. 
Smärta blev det dessto mer av på torsdagen. De skulle prova att avveckla ryggbedövningen och bara ge tabletter som smärtlindring. Inte roligt någonstans. Fick så ont att jag bara låg still i sängen för att minska smärtan. Till kvällen startade de ryggbedövningen igen. Men nytt försök på fredagen. 
På fredagen gick det mycket bättre, starkare tabletter från början funkade. Så på fredag kväll tog dom bort ryggbedövningen. Så skönt att slippa en "uppkoppling" . Som  mest hade jag tre "uppkopplingar". Bara att vända sig i sängen är ett helt företag. Det krävs lite planering. Jag fick även CytoFix-träna. En CytoFix är en kateter men direkt i urinblåsan. För när man har ryggbedövningen så har man inte kontroll på blåsan. Så när jag tränade så övade jag på att kissa. Och sen gjorde de en "Bladder". En kontroll av blåsan med ultraljud. Mycket grejer finns det.
På lördagen funkade kisseriet som det skulle och jag fick åka hem. Rätt sjukt att få åka hem 4 dagar efter att de har öppnat hela magen.
Men lördagen var ingen dans på rosor. Gjorde lite för mycket och fick lite för mycket ont. Min hjärna har inte fattat riktigt att jag behöver ta det lugnt. Vill så mycket mer än vad jag kan göra. Det är så tråkigt att inte kunna göra något. 
 
Det var fullt på avdelningen så att några patienter fick ligga i korridoren. Tur att man inte hamnade där. En personal sa att det var svårare än vanligt att hålla isär patienter. I vanliga fall kände man igen patienterna på vilken operation de hade gjort. Men nu var det svårt eftersom flera patienter hade gjort samma operation. Hon som jag delade rum med hade också opererat bort cancer i tjocktarmen. 
 
Puss, Kram och Nyp I Stjärten.

 

Till top